Yellow

Avsender: Arbeids- og sosialdepartementet

21.09.2017

Forslaget fra Arbeids- og sosialdepartementet er en følge av en dom i Høyesterett i 2016 som fraviker Tvisteløsningsnemndas langvarige praksis om at deltidsansatte kan ha fortrinnsrett til en del av en utlyst stilling, og andre virkninger av domsavgjørelsen som endrer nemndas rettslige stilling. Konkret foreslår departementet presiseringer i arbeidsmiljølovens § 14-3. Videre foreslås det å gi Tvisteløsningsnemndas avgjørelser rettskraft og klargjøring av søksmålsfrist for nemndas avgjørelser (arbeidsmiljølovens § 17-2), og å flytte fristregler fra forskrift for nemnda § 4, og inn i arbeidsmiljøloven.

Formålet med forslaget er ifølge departementet i realiteten å bringe rettstilstanden tilbake til praksis før høyesterettsavgjørelsen og redusere «ufrivillig» deltid. Kvinnene dominerer deltidsstillingene og forslaget er også begrunnet ut fra likestillingshensyn. Regelrådet har i sin uttalelse lagt hovedvekt på forslaget om fortrinnsrett også for del av en utlyst stilling.

Regelrådets vurdering av utredningen er at den har svakheter når det gjelder drøftinger av alternative tiltak og virkninger for berørte næringer, jf. kravene i utredningsinstruksen, punkt 2-1 og 2-2.

For å bedre beslutningsgrunnlaget burde departementet vurdert alternative tiltak og videre kartlagt hvilke bransjer som berøres og drøftet hvilken effekt det vil kunne ha for disse.