Forenklingskonferansen 2020

Bilde av de som holdt innlegg på Forenklingskonferansen
Forenklingskonferansen 2020: Rådsleder Sandra Riise snakket om viktigheten av å involvere de små bedriftene. Foto: Regnskap Norge/Revisorforeningen
30. september 2020
Forenkling av eksisterende ordninger er viktig, men vi også må ha fokus på god regulering slik at nye regler blir så enkle som mulig fra første stund, poengterte Regelrådets leder, Sandra Riise da hun holdt innlegg om rådets arbeid på en digital variant av Forenklingskonferansen 2020 som gikk av stabelen den 23. september.

Konferansen ble åpnet av NHOs direktør for politikk Marit Sundli Tveit. Næringsminister Iselin Nybø holdt et innlegg der hun blant annet sa «Vi kan snu oss raskt når vi må – både i forvaltningen og næringslivet».

En paneldebatt tok for seg hvordan man kan sikre en fornuftig balanse mellom hensyn som tilsynelatende står i konflikt med hverandre; kontrollhensynet og forenklingshensynet. Panelet bestod av tidligere skattedirektør, nåværende NAV-direktør, Hans Christian Holte, Hans-Jørgen Blomseth (Næringsdepartementet), Ole Michael Bjørndal (NHO Reiseliv) og byrådssekretær Vegar Andersen (Ap, næringsetaten i Oslo kommune).

Administrerende direktør i Regnskap Norge, Christine Lundberg Larsen, ledet konferansen og presenterte resultatene fra Næringslivsundersøkelsen for 2020. Det er en undersøkelse som gjøres på oppdrag fra revisorforeningen, NHO og Regnskap Norge, og som kartlegger næringslivets syn på om det er enkelt eller vanskelig å drive næringsvirksomhet i Norge. Resultatene av årets undersøkelse viser positiv utvikling på flere områder.