Green

Avsender: Nærings- og fiskeridepartementet

29.08.2024

Nærings- og fiskeridepartementet har sendt på høring forslag til ny lov og enhetsregisteret, ny lov om foretaksregisteret og forskrifter til lovene mv. Regelverket trenger en helhetlig gjennomgang blant annet i forbindelse med utviklingen av ny registerplattform og nye tjenester for innrapportering og tilgjengeliggjøring. Forslaget skal legge til rette for enklere prosesser ved registrering.

Regelrådet mener at problem og mål kommer klart frem i høringsnotatet. Berørt næringsliv er grundig beskrevet og virkningene for næringslivet er utredet. Regelrådet finner det positivt at enkelte nyttevirkninger er tallfestet. Videre er det utredet enkelte alternative tiltak i høringsnotatet. Regelrådet mener imidlertid at departementet også på andre områder kunne utredet og drøftet alternative løsninger. Forutsetninger for en vellykket gjennomføring er utredet.

Etter Regelrådets vurdering er forslaget grundig utredet. Forslaget fremstår som fremtidsrettet og inneholder forenklinger for næringslivet. Regelverket fremstår også i all hovedsak som brukervennlig, selv om det er enkelte forslag som kan medføre økte kostnader for næringslivet. Alt i alt er det Regelrådets oppfatning at høringsnotatet utgjør et grundig beslutningsgrunnlag og at målene med forslaget kan nås til en relativt sett lav kostnad for næringslivet.

Les hele uttalelsen på lenken til venstre.