Regelrådet har fått ny leder og nye medlemmer

Bjørn Sørgård, Christine Lundberg Larsen, Gry Agnete Alsos, Just Hjalmar Johansen og Malin Arve
Fra venstre: Bjørn Sørgård, Christine Lundberg Larsen, Gry Agnete Alsos, Just Hjalmar Johansen og Malin Arve
30. august 2024

Den 1. august 2024 tok Gry Agnete Alsos over som leder for Regelrådet etter Sandra Riise. Alsos er professor og dekan ved Handelshøgskolen Nord Universitet med bred erfaring innen undervisning, forskning og miljøbygging i innovasjon og entreprenørskap. Hun har vært ansatt ved universitetet siden 2011 og har fungert som dekan siden 2021.

Alsos har vært medlem i Regelrådet siden oppstarten i 2016. Hun besitter bred kompetanse innen entreprenørskap og innovasjon, og har forsket på blant annet bedriftsetablering i ulike sektorer, samt hvordan kjønn påvirker entreprenørskap og innovasjon. Hun har også omfattende erfaring fra offentlige utvalg, styreverv i interesseorganisasjoner og investeringsfond, samt internasjonale verv.

Den 1. august fikk rådet også nye medlemmer. Tidligere varamedlem Bjørn Sørgård, som til daglig er partner i Haavind, har blitt fast medlem av rådet. I tillegg er Malin Arve, professor ved Norges Handelshøyskole, og Christine Lundberg Larsen, administrerende direktør i Amesto Footprint, oppnevnt som nye medlemmer.

Det nye Regelrådet avholdt nylig sitt første møte hvor de blant annet behandlet Regelrådets uttalelse nummer 300.

Se også: Om Regelrådet